trouwceremonie  renewal  valentijn   Uw Ceremonie   welkom jubileum afscheid herdenken

Uw Ceremonie: Rituelen en ceremonies, ervaringen bij speciale gelegenheden; renewal, afscheid, herdenken, trouwceremonie, jublileum, huwelijk, labyrint.

Ervaringen

Rituelen en ceremonies, ontworpen voor een speciale gelegenheid.

Iedereen ziet er tip top uit. Op tafel ligt gek genoeg naast de notarishamer een echte hamer en een nijptang. Ook ligt er bij de akte een doosje spijkers.
Wat gaat hier gebeuren?
Er branden al kaarsjes in de Mariakapel. In de herfstzon staan verwachtingsvol stoeltjes voor de ingang opgesteld. Rozenblaadjes wachten in een mandje.
Een ritueel om een plek te markeren:
Een bloemencirkel in het gras. Wie dat wil legt een kleine vergankelijke gave neer en licht dat toe of spreekt een wens uit.
Een ceremonie voor een huwelijkssluiting:
Er hangen lampionnen in de boom voor ieder jaar dat er is verstreken. Daartussen schommelen de ringen aan een lint.
Een ceremonie bij een speciale gelegenheid:
Er ligt een labyrint op de vloer van de Haaienzaal. In het midden staat een schaal met water. Daarin brandt een kaars. Zes gezinsleden gaan na elkaar de weg naar binnen. Het wordt steeds stiller. Het is een weerspiegeling van een proces dat een van hen heeft doorgemaakt.
Een ervaring bij een andere speciale gelegenheid Met een lange lijn in de kleuren van de regenboog leg ik een driedubbele lemniscaat. In het midden ontstaat een prachtig patroon. Daarop legt het dochtertje haar bloem. Het bruidspaar neemt plaats.
De kaars gaat rond en ieder valt even samen met het licht van de vlam.
Een ceremonie is als de weg naar binnen.
Daarna kan je loslaten, uitademen ...
Een ander ritueel:
Tijdens de ceremonie in maart plantten we een boom. In september kwamen we weer bij elkaar en gaven in spiraalvorm honderden crocus-bolletjes een plek.
Een huwelijksceremonie in de duinen:
Ik heb de eik voor het eerst in de winter gezien. Onder de takken is een natuurlijke omhulling. Dit jaar, in mei, vond daar de huwelijksceremonie plaats.
Een ceremonie rond een meiboom:
Een mast met 24 linten in top. En 24 mensen.
Eerst oefenen; invlechten door twee kringen tegengesteld te laten lopen en te laten kruisen... Als het lukt ontstaan er regelmatige patronen. Daarna lunchen en lachen we. Die middag is het invlechten onderdeel van een ceremonie als opmaat tot het feest.
Een ritueel op het strand:
We zijn op het strand. Er is geen zon. Maar het is puik weer om te vliegeren. We lopen langs de vloedlijn. Als we stil staan vertel ik een parabel.
Het laatste stuk lopen we in stilte. Dan vieren we de lijn - en vieren de ceremonie. De briefjes met een persoonlijke boodschap klimmen vanzelf langs de lijn omhoog.