Zoeken naar wat past voor   Uw Ceremonie of Ritueel   is een ontwikkelingsgang.

uw eigen ceremonie - uw ritueel

Uw ceremonie of ritueel op maat ontwerpen
is een uniek proces

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten De vormgeving van een ceremonie op maat betekent voor mij: iedere keer opnieuw beginnen. Het begint met een kennismaking, een ontmoeting, een offerte en vooral: het helder krijgen van de essentie.

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten De locatie, jullie wensen, zingeving, biografische thema's, voorkeuren, overtuigingen komen ter sprake.

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten Jullie wensen en informatie laat ik bezinken. Daarna kan het bij me gaan borrelen en komen er beelden op. Het ceremonie-ontwerp kan een schets zijn zoals er op deze pagina te zien zijn.
Daarna is er een doorgaand contact;
ik bezoek eventueel de locatie, er kan een tweede ontmoeting zijn, we mailen/bellen/skypen, tot de oplevering.

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten Het kan een voorstel op papier of een ontwerp op schaal zijn. Vaak ga ik naar materialen op zoek en koop meters scheepstouw, textielverf, lint ...
Voorstel voor een ritueel of ceremonie Het ontwerp bespreken we met elkaar. Zo groeit de unieke ceremonie tot een vorm waarin iedereen zich kan vinden, tot een viering met meerwaarde waarin jullie gasten zich thuis voelen.
Een persoonlijk ritueel geeft betekenis aan een overgangsmoment en biedt de deelnemers een bindende herinnering.

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten Ritueelbegeleider zijn is voor mij geen knippen en plakken van bestaande vormen; kaars aansteken / gedicht / tekst / muziek / gedicht / enzovoort.

spiraal als teken van de weg naar binnen en naar buiten Wat ik beoog is een ware viering waarin aandacht, inspiratie en enthousiasme voor ieder ervaarbaar zijn. Geslaagde gemeensschapsvorming is als het vormen van een schaal waarin een hoger principe werkzaam kan zijn.